OM MIG

Victoria Källström


Jag heter Victoria, är 27 år och kommer ursprungligen från Stockholm. Sedan dess har jag hoppat runt en del till Uppsala, Bryssel och nu har jag tillslut landat i Göteborg. Det jag pysslar mest med om dagarna, utöver vanligt jobb, är att jobba med EtoWise, Etolog.se (där jag är delägare) och vidareutbilda mig. När någon inte känner mig så frågar de kanske saker som t.ex. "Vad jobbar du med? "Vad gör du på fritiden?" "Vad är du intresserad av?". Svaret är enkelt, DJUR.  Förutom att jag har växt upp med egna kaniner/hamstrar/marsvin/hund så har jag även hållt på med hästar den största delen av mitt liv, man kan helt enkelt säga att om jag är någonstans, så finns det antagligen ett djur i närheten. 


Idag delar jag hem (och allt annat) med en hund. En welsh corgi cardigan vid namn Nelson. Vi gör det allra mesta tillsammans, som att skutta runt på brukshundsklubbar, lunka runt i skogen, ha långa morgongos, gå runt på stan eller dela på något ätbart. Livet med en hund är väldigt fint och det där med att hunden är människans bästa vän stämmer enligt mig väldigt väl.


Mina största intresseområden inom djurvärlden är antrozoologi (relation mellan djur & människa), djurträning, förbättra livet för djur i fångenskap och berikning. Jag jobbar endast med positiv förstärkning och belöningsbaserade metoder. 

Vilka djur jobbar jag med?


Jag kan hjälpa dig med med hund, kanin, smågnagare, katt och häst

Utbildning


Kandidatexamen i biologi med inriktning etologi, Sveriges Lantbruksuniversitet

"Jag var helt säker på att jag skulle bli civilingenjör och arbetade mot det under hela min skolgång. Magkänslan stämde dock inte och studier lades på is. Första dagen på etologi- och djurskyddsprogrammet så visste jag att jag äntligen hade hittat hem. Det var ju det här jag skulle göra hela tiden."

"Ett av mina största intresseområden är att utvärdera och förbättra livet för vilda djur i fångenskap. Därför gjorde jag mitt examensarbete på djurpark!" 

Samarbeten